Софтвер

Следећи Никон софтвер се може користити са фотоапаратом:

Рачунарски софтвер

Никон рачунарски софтвер доступан је у Никон центру за преузимање. Проверите верзију и системске захтеве и обавезно преузмите најновију верзију.
хттпс://довнлоадцентер.никонимглиб.цом/

  • НКС Студио* : Прегледајте и уређујте фотографије и видео записе снимљене Никон дигиталним фотоапаратима. Користите софтвер НКС Студио да бисте фино подесили фотографије снимљене у Никоновим јединственим НЕФ/НРВ (РАВ) форматима или их конвертовали у ЈПЕГ или ТИФФ (РАВ обрада). НКС Студио се може користити не само са РАВ сликама већ и са ЈПЕГ и ТИФФ фотографијама снимљеним Никон дигиталним фотоапаратима за задатке као што су уређивање тонских кривуља и побољшање осветљености и контраста.
    1. Постојећи корисници треба да буду сигурни да су преузели најновију верзију, јер раније верзије можда неће моћи да преузму слике са камере.
  • Услужни програм за бежични предајник: Услужни програм за бежични предајник је неопходан ако се камера жели повезати на мрежу. Упарите камеру са рачунаром и преузмите слике преко Ви-Фи мреже.
  • Услужни програм за веб камеру: Модул који вам омогућава да повежете камеру са рачунаром помоћу УСБ кабла и користите камеру као веб камеру. Када изаберете спољну камеру у софтверу за веб конференције, приказује се „Вебцам Утилити“. Изаберите је да бисте је користили као веб камеру. Проверите страницу Вебцам Утилити у Никон центру за преузимање за компатибилне фотоапарате, употребу, радно окружење и мере предострожности током употребе.

Апликације за паметне телефоне (таблете).

СнапБридге : Преузмите фотографије и видео записе са камере на свој паметни уређај путем бежичне везе.

  • СнапБридге апликације се могу преузети са Аппле Апп Сторе® или Гоогле Плаи .
  • Посетите Никон веб локацију за најновије информације о СнапБридге апликацијама.