Softver

Sljedeći Nikon softver se može koristiti sa fotoaparatom:

Računarski softver

Nikon računarski softver dostupan je u Nikon centru za preuzimanje. Provjerite verziju i sistemske zahtjeve i obavezno preuzmite najnoviju verziju.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • NX Studio * : Pregledajte i uređujte fotografije i video zapise snimljene Nikon digitalnim fotoaparatima. Koristite softver NX Studio za fino podešavanje fotografija snimljenih u Nikonovim jedinstvenim NEF/NRW (RAW) formatima ili ih konvertujte u JPEG ili TIFF (RAW obrada). NX Studio se može koristiti ne samo sa RAW slikama, već i sa JPEG i TIFF fotografijama snimljenim Nikon digitalnim fotoaparatima za zadatke kao što su uređivanje krivulja tona i poboljšanje svjetline i kontrasta.
    1. Postojeći korisnici bi trebali biti sigurni da su preuzeli najnoviju verziju, jer ranije verzije možda neće moći preuzeti slike s kamere.
  • Wireless Transmitter Utility : Uslužni program za bežični odašiljač je potreban ako se kamera želi povezati na mrežu. Uparite kameru sa računarom i preuzmite slike putem Wi-Fi mreže.
  • Webcam Utility : Modul koji vam omogućava da povežete kameru sa računarom pomoću USB kabla i koristite kameru kao veb kameru. Kada odaberete eksternu kameru u softveru za web konferencije, prikazuje se “Webcam Utility”. Odaberite je da biste je koristili kao web kameru. Provjerite stranicu Webcam Utility u Nikon Download Center za kompatibilne fotoaparate, upotrebu, radno okruženje i mjere opreza tokom upotrebe.

Aplikacije za pametne telefone (tablete).

SnapBridge : Preuzmite fotografije i video zapise sa kamere na svoj pametni uređaj putem bežične veze.

  • SnapBridge aplikacije se mogu preuzeti sa Apple App Store® ili na Google Play .
  • Posjetite Nikon web stranicu za najnovije informacije o SnapBridge aplikacijama.