ф4: Прилагодите командне точкове

  1. G дугме
  2. A прилагођених подешавања

Прилагодите рад главног и подкомандног точкића.

Реверзна ротација

Обрните смер ротације командних точкића за изабране операције.

  • Означите [ Компензација експозиције ] или [ Брзина затварача/отвор бленде ] и притисните 2 да изаберете ( M ) или поништите избор ( U ).
  • Притисните J да сачувате промене и изађете.

Промена главног/под

Обрните улоге главног и подкомандног точкића.

ОпцијаОпис
[ подешавање експозиције ]Ако је изабрано [ Он ], главни командни точкић ће контролисати отвор бленде и брзину затварача подкомандног точкића. Ако је изабрано [ Он (Моде А) ], главни командни точкић ће се користити за подешавање отвора бленде само у режиму А.
[ Подешавање аутофокуса ]Ако је [ Укључено ] изабрано и [ режим фокуса/режим АФ-подручја ] је додељен контроли помоћу прилагођеног подешавања ф2 [ Прилагођене контроле (снимање) ], можете изабрати режим АФ области тако што ћете држати контролу и ротирати главни командни точкић и режим фокуса држећи контролу и ротирајући подкомандни точкић.

Менији и репродукција

Изаберите улоге које играју џојстик и командни точкићи током репродукције и навигације по менију.

ОпцијаОпис
[ Укључено ]Репродукција:
  • Главни командни точкић се може користити за одабир слике која се приказује током репродукције преко целог екрана. Подкомандни точкић се може користити за прескакање унапред или назад у складу са опцијом изабраном за [ Под-диал фраме адванце ].
  • Током репродукције сличица, главни командни точкић се може користити за означавање сличица, а подкомандни точкић за прелазак на горе или доле.
Менији*:
Користите главни командни точкић да означите ставке менија. Ротирање подкомандног точкића удесно приказује подмени за означену опцију. Ротирањем налево приказује се претходни мени.
2[ Укључено (искључен преглед слике) ]Што се тиче [ Он ], осим што се командни точкићи не могу користити за репродукцију током прегледа слике.
[ Искључено ]Користите џојстик да одаберете слику која се приказује током репродукције преко целог екрана или да истакнете слике или ставке менија.
  1. Подкомандни точкић се не може користити за бирање истакнутих ставки. Да изаберете означене ставке, притисните J или 2 .

Под-диал оквир унапред

Изаберите операцију која се изводи када ротирате подкомандни точкић током репродукције преко целог екрана. Ова опција ступа на снагу само када је [ Укључено ] или [ Укључено (искључен преглед слике) ] изабрано за [ Менији и репродукција ].

ОпцијаОпис
[ 10 кадрова ]Прескачите унапред или назад 10 кадрова одједном.
[ 50 кадрова ]Прескачите унапред или назад 50 кадрова одједном.
c[ Оцена ]Пређите на следећу или претходну слику са изабраном оценом. Да бисте изабрали оцену, означите [ Оцена ] и притисните 2 .
P[ Заштити ]Пређите на следећу или претходну заштићену слику.
C[ само фотографије ]Пређите на следећу или претходну фотографију.
1[ само видео снимци ]Пређите на следећи или претходни видео.
u[ Фасцикла ]Окрените подкомандни точкић да бисте изабрали фасциклу.

A Прилагођена подешавања: Фино подешавање поставки камере