Обавештења

 • Ниједан део документације приложене уз овај производ не сме се репродуковати, преносити, транскрибовати, чувати у систему за проналажење или преводити на било који језик у било ком облику, на било који начин, без претходне писмене дозволе компаније Никон.
 • Никон задржава право да промени изглед и спецификације хардвера и софтвера описаних у овој документацији у било ком тренутку и без претходног обавештења.
 • Никон неће бити одговоран за било какву штету насталу употребом овог производа.
 • Иако су уложени сви напори да се осигура да су информације у овој документацији тачне и потпуне, били бисмо вам захвални да на све грешке или пропусте обратите пажњу Никон представнику у вашој области (адреса је наведена засебно).

Обавештење о забрани копирања или репродукције

Имајте на уму да једноставно поседовање материјала који је дигитално копиран или репродукован помоћу скенера, дигиталног фотоапарата или другог уређаја може бити кажњиво по закону.

 • Ставке које је законом забрањено умножавање или копирање
  Немојте копирати или репродуковати папирни новац, кованице, хартије од вредности, државне обвезнице или обвезнице локалне владе, чак и ако су такве копије или репродукције означене печатом „Узорак“.
  Забрањено је копирање или умножавање папирног новца, кованог новца или хартија од вредности који су у оптицају у страној земљи.
  Осим ако није добијена претходна дозвола владе, забрањено је копирање или репродукција неискоришћених поштанских марака или разгледница које је издала влада.
  Забрањено је копирање или умножавање печата које издаје држава и оверених докумената предвиђених законом.
 • Упозорења за одређене копије и репродукције
  Влада је издала упозорење на копије или репродукције хартија од вредности које су издале приватне компаније (акције, менице, чекови, поклон сертификати, итд.), пропуснице или купонске карте, осим када је потребно обезбедити минимум неопходних копија за пословну употребу од стране компаније. Такође, немојте копирати или репродуковати пасоше које је издала влада, дозволе које су издале јавне агенције и приватне групе, личне карте и карте, као што су пропуснице и купони за оброк.
 • Придржавајте се обавештења о ауторским правима
  Према закону о ауторским правима, фотографије или снимци дела заштићених ауторским правима направљени камером не могу се користити без дозволе власника ауторских права. Изузеци се односе на личну употребу, али имајте на уму да чак и лична употреба може бити ограничена у случају фотографија или снимака изложби или наступа уживо.

Користите само електронску додатну опрему марке Никон

Никон фотоапарати су дизајнирани по највишим стандардима и укључују сложена електронска кола. Само електронски прибор марке Никон (укључујући сочива, пуњаче, батерије, адаптере за наизменичну струју и додатну опрему за блиц) који је Никон сертификован посебно за употребу са овим Никон дигиталним фотоапаратом је пројектован и доказано функционише у складу са оперативним и безбедносним захтевима овог електронског кола.

Употреба електронских додатака који нису Никон може оштетити фотоапарат и може поништити вашу Никон гаранцију. Коришћење пуњивих Ли-јонских батерија независних произвођача које немају Никон холографски печат приказан испод може да омета нормалан рад фотоапарата или да доведе до прегревања, запаљења, пуцања или цурења батерија.

За више информација о додацима марке Никон, контактирајте локалног овлашћеног Никон дистрибутера.

Меморијске картице

 • Меморијске картице могу бити вруће након употребе. Будите опрезни када вадите меморијске картице из фотоапарата.
 • Немојте обављати следеће операције током форматирања или док се подаци снимају, бришу или копирају на рачунар или други уређај. Непоштовање ових мера предострожности може довести до губитка података или оштећења камере или картице.
  • Немојте вадити или уметати меморијске картице
  • Не искључујте камеру
  • Не вадите батерију
 • Не додирујте терминале картице прстима или металним предметима.
 • Немојте користити претерану силу када рукујете меморијским картицама. Непоштовање ове мере опреза може оштетити картицу.
 • Немојте савијати или испуштати меморијске картице нити их излагати јаким физичким ударима.
 • Не излажите меморијске картице води, топлоти или директној сунчевој светлости.
 • Немојте форматирати меморијске картице у рачунару.

Пре снимања важних слика

Пре снимања фотографија у важним приликама (као што су венчања или пре него што понесете фотоапарат на пут), направите пробни снимак да бисте се уверили да камера функционише нормално. Никон неће бити одговоран за штету или изгубљену добит до којих може доћи услед квара производа.

Доживотно учење

Као део Никонове посвећености „целоживотном учењу“ сталној подршци и образовању за производе, информације које се стално ажурирају доступне су на мрежи на следећим локацијама:

 • За кориснике у САД : хттпс ://ввв.никонуса.цом/
 • За кориснике у Европи и Африци : хттпс ://ввв.еуропе-никон.цом/суппорт/
 • За кориснике у Азији, Океанији и на Блиском истоку : хттпс ://ввв.никон-асиа.цом/

Посетите ове сајтове да бисте били у току са најновијим информацијама о производима, саветима, одговорима на често постављана питања (ФАК) и општим саветима о дигиталним сликама и фотографији. Додатне информације могу бити доступне код Никон представника у вашој области. Погледајте следећу УРЛ адресу за контакт информације: хттпс ://имагинг.никон.цом/