Bluetooth и Wi-Fi (бежични ЛАН)

Овај производ је под контролом прописа Сједињених Држава за извозну администрацију (ЕАР). Дозвола владе Сједињених Држава није потребна за извоз у друге земље осим у следеће, које од овог писања подлежу ембаргу или посебним контролама: Куба, Иран, Северна Кореја, Судан и Сирија (листа је подложна променама).

Употреба бежичних уређаја може бити забрањена у неким земљама или регионима. Обратите се Никон овлашћеном сервису пре коришћења бежичних функција овог производа ван земље у којој је купљен.

Блуетоотх предајник у овом уређају ради у опсегу од 2,4 ГХз.

Обавештење за купце у САД и Канади

Овај уређај је у складу са делом 15 ФЦЦ правила и РСС-овима за иновације, науку и економски развој Канаде ослобођене лиценце. Рад је подложан следећа два услова: (1) овај уређај не сме да изазове штетне сметње и (2) овај уређај мора да прихвати све примљене сметње, укључујући сметње које могу изазвати нежељени рад.

ФЦЦ УПОЗОРЕЊЕ

ФЦЦ захтева од корисника да буде обавештен да све промене или модификације направљене на овом уређају које Никон Цорпоратион није изричито одобрила могу поништити корисниково овлашћење да користи опрему.

Усклађеност са ФЦЦ захтевом 15.407(ц)

Пренос података се увек покреће софтвером, који се преноси преко МАЦ-а, преко дигиталног и аналогног основног опсега, и на крају до РФ чипа. МАЦ покреће неколико специјалних пакета. Ово су једини начини на који ће дигитални део основног опсега укључити РФ предајник, који затим искључује на крају пакета. Дакле, предајник ће бити укључен само док се преноси један од горе наведених пакета. Другим речима, овај уређај аутоматски прекида пренос у случају или одсуства информација за пренос или квара у раду.

Толеранција фреквенције: ±20 ппм

Постоје модели који подржавају само 2,4 ГХз или модели који подржавају 2,4 ГХз / 5 ГХз. Продајни модел Гуам је компатибилан само са 2,4 ГХз.

ФЦЦ изјава о радиофреквентним сметњама

Напомена: Ова опрема је тестирана и утврђено је да је у складу са ограничењима за дигиталне уређаје класе Б, у складу са делом 15 ФЦЦ правила. Ова ограничења су дизајнирана да обезбеде разумну заштиту од штетних сметњи у стамбеној инсталацији. Ова опрема генерише, користи и може да емитује радио-фреквенцијску енергију и, ако се не инсталира и не користи у складу са упутствима, може изазвати штетне сметње радио комуникацијама. Међутим, не постоји гаранција да се сметње неће појавити у одређеној инсталацији. Ако ова опрема изазива штетне сметње радио или телевизијском пријему, што се може утврдити искључивањем и укључивањем опреме, корисник се подстиче да покуша да исправи сметње једном или више од следећих мера:

 • Преусмерите или преместите пријемну антену.
 • Повећајте размак између опреме и пријемника.
 • Повежите опрему у утичницу на струјном колу различитом од оног на који је прикључен пријемник.
 • За помоћ се обратите продавцу или искусном радио/ТВ техничару.

Колокација

Овај предајник не сме да се налази заједно са било којом другом антеном или предајником.

Никон Инц., 1300 Валт Вхитман Роад, Мелвилле, Њујорк 11747-3064, САД
Тел.: 631-547-4200

ФЦЦ/ИСЕД изјава о изложености РФ

Доступни научни докази не показују да су неки здравствени проблеми повезани са коришћењем бежичних уређаја мале снаге. Међутим, нема доказа да су ови бежични уређаји мале снаге апсолутно безбедни. Мала снага Бежични уређаји емитују ниске нивое енергије радио фреквенције (РФ) у микроталасном опсегу док се користе. Док високи нивои РФ-а могу да произведу здравствене ефекте (загревањем ткива), изложеност РФ ниског нивоа који не производи ефекте загревања не изазива познате штетне ефекте по здравље. Многе студије ниског нивоа РФ изложености нису пронашле никакве биолошке ефекте. Неке студије сугеришу да би се неки биолошки ефекти могли појавити, али такви налази нису потврђени додатним истраживањима. Овај производ је тестиран и утврђено је да је у складу са ФЦЦ/ИСЕД ограничењима изложености зрачењу постављеним за неконтролисано окружење и испуњава ФЦЦ смернице за излагање радио фреквенцији (РФ) и РСС-102 ИСЕД правила о изложености радио фреквенцији (РФ). Молимо погледајте извештај САР теста који је постављен на веб локацију ФЦЦ.

Усклађеност са РСС-247 Издање 2 §6.4

Пренос података се увек покреће софтвером, који се преноси преко МАЦ-а, преко дигиталног и аналогног основног опсега, и на крају до РФ чипа. МАЦ покреће неколико специјалних пакета. Ово су једини начини на који ће дигитални део основног опсега укључити РФ предајник, који затим искључује на крају пакета. Дакле, предајник ће бити укључен само док се преноси један од горе наведених пакета. Другим речима, овај уређај аутоматски прекида пренос у случају или одсуства информација за пренос или квара у раду.

Обавештење за купце у Канади

Само за унутрашњу употребу (5150-5350МХз).

Обавештење за кориснике у Европи и земљама које су у складу са Директивом о радио опреми

Овим корпорација Никон изјављује да је радио опрема типа З фц у складу са Директивом 2014/53/ЕУ.

Пуни текстови ЕУ декларација о усаглашености доступни су на следећим интернет адресама:
хттпс://имагинг.никон.цом/суппорт/пдф/ДоЦ_Н2016.пдф

Ви-фи

 • Радна фреквенција:
  • 2412–2462 МХз (канал 11; Африка, Азија, Боливија, Европа и Океанија)
  • 2412–2462 МХз (канал 11), 5180–5825 МХз ( 5180–5580 МХз, 5660–5700 МХз и 5745–5825 МХз) (САД, Канада, Мексико)
  • 2412–2462 МХз (канал 11), 5180–5805 МХз ( 5180–5320 МХз и 5745–5805 МХз) (остале земље у Америци)
 • Максимална излазна снага (ЕИРП):
  • Опсег 2,4 ГХз: 8,1 дБм
  • Опсег од 5 ГХз: 7,9 дБм (земље у Америци)

Блуетоотх

 • Радна фреквенција:
  • Блуетоотх: 2402–2480 МХз
  • Блуетоотх ниска енергија: 2402–2480 МХз
 • Максимална излазна снага (ЕИРП):
  • Блуетоотх: 2,6 дБм
  • Блуетоотх ниска енергија: 1,1 дБм

Обавештење за купце у Сингапуру

Овај уређај је у складу са прописима о радио фреквенцијама. Садржај сертификационих налепница које нису залепљене на уређај је дат у наставку.

Обавештење за купце у Нигерији

Обавештење за купце на Тајланду

Безбедност

Иако је једна од предности овог производа та што омогућава другима да се слободно повежу ради бежичне размене података било где у његовом домету, може се десити следеће ако безбедност није омогућена:

 • Крађа података: Злонамерне треће стране могу пресрести бежичне преносе да би украле корисничке ИД-ове, лозинке и друге личне податке.
 • Неовлашћени приступ: Неовлашћени корисници могу добити приступ мрежи и изменити податке или извршити друге злонамерне радње. Имајте на уму да због дизајна бежичних мрежа, специјализовани напади могу дозволити неовлашћени приступ чак и када је безбедност омогућена.
 • Небезбедне мреже: Повезивање на отворене мреже може довести до неовлашћеног приступа. Користите само безбедне мреже.

Означавање усаглашености

Неке од информација које се односе на стандарде са којима је камера усклађена могу се видети помоћу опције [ Ознака усаглашености ] у менију подешавања.

Цертификати