Функције доступне са верзијом фирмвера „Ц“ 1.40

Нове функције доступне уз верзију фирмвера камере “Ц” 1.40 су описане у наставку.

Подршка за сочива са снажним зумом

Нове опције за прилагођена подешавања: ф7 и г5 „Опције дугмета за зумирање (ПЗ)“

[ Опције дугмета за зумирање (ПЗ) ] је додато као прилагођена подешавања ф7 и г5. Подесите поставке зумирања.

СтавкаОпис
[ Користите дугмад X / W ]Ако је изабрано [ Он ], можете електронски зумирати док притискате дугме X и умањити док притискате дугме W (повер зоом).
 • Ако је MC-N10 даљински рукохват повезан са камером, такође можете да зумирате помоћу дугмади X и W на даљинском рукохвату када је изабрано [ Он ].
 • Ако је даљински управљач МЛ-Л7 повезан са камером, такође можете да зумирате помоћу дугмета + (телефото) и - (широкоугаоно) на даљинском управљачу када је изабрано [ Он ].
[ Брзина снажног зумирања ]Можете да изаберете брзину којом објектив зумира и умањује помоћу дугмади којима је додељена улога зумирања тако што ћете изабрати негативне вредности за мању брзину или позитивне вредности за већу брзину.
 • У прилагођеној поставци г5 [ Опције дугмета Повер зоом (ПЗ) ], можете засебно подесити [ Пре/пост рецординг ] и [ Током снимања ].
 • Ове опције важе само за објективе са снажним зумом.
 • Додавање ове ставке менија променило је број прилагођених подешавања [ Хигхлигхт дисплаи ] са г5 на г6.

Шум сочива

На видео снимку се може чути шум из објектива током зумирања. Ако приметите шум сочива када користите дугмад која су додељена улози снажног зума, препоручује се подешавање прилагођене поставке г5 [ Опције дугмета за снажно зумирање (ПЗ) ] > [ Брзина снажног зума ] > [ Током снимања ] на мање брзине зума.

Звукови рада камере

Звукови рада када се притискају дугмад камере за зумирање могу се чути у видео снимку. Ако сте забринути због звукова рада када користите дугмад за зумирање, препоручујемо да користите следеће за зумирање.

 • Паметан уређај са инсталираном апликацијом SnapBridge (операција снажног зумирања можда неће бити доступна у зависности од верзије апликације SnapBridge )
 • МЛ-Л7 даљински управљач
 • MC-N10 даљински рукохват

Нова опција за мени подешавања: „Сачувај позицију зума (ПЗ објективи)“

Опција [ Сачувај позицију зума (ПЗ објективи) ] је додата у мени за подешавање. Ако је изабрано [ Он ], камера ће сачувати позицију зумирања која је на снази када је камера искључена и вратити је када се камера укључи.

 • Ова опција важи само за објективе са снажним зумом.
 • Положај зума се ресетује ако се сочиво замени једним са другим називом производа.

Нови индикатор жижне даљине на екрану снимања

Индикатор жижне даљине је додат на екран снимања. Приказује се само са објективима са снажним зумом.

Нова опција за мени за подешавање: „ USB “

Опција [ USB ] је додата у мени за подешавање. Са овим додатком, iPhone који користи НКС МобилеАир апликацију за паметне телефоне сада може да увози слике са камере повезане преко USB кабла.

 • Изаберите [ МТП/ПТП ] када се повезујете на рачунаре или Android уређаје.
 • Изаберите [ iPhone ] само када се повезујете са иПхоне уређајима преко USB-C на Лигхтнинг кабла треће стране да бисте користили NX MobileAir (за информације о компатибилним USB-C на Лигхтнинг кабловима, погледајте помоћ на мрежи за НКС МобилеАир).
 • Без обзира да ли је камера повезана са iPhone или не, одабиром [ iPhone ] ће се онемогућити доле наведене функције. Да бисте приступили овим функцијама, изаберите [ МТП/ПТП ].
  • уграђене мрежне функције камере
  • [ Опције бежичног даљинског управљача (МЛ-Л7) ] у менију за подешавање
  • напајање камере или пуњење батерије преко USB (такође нећете моћи да напајате камеру или пуните батерију помоћу опционог адаптера за наизменичну струју)
 • Апликација НКС МобилеАир доступна је у Apple App Store и Google Play .

Подршка за MC-N10 Ремоте Грип

MC-N10 Ремоте Грип је додат у компатибилну додатну опрему. Када је повезан са камером, MC-N10 се може користити за такве задатке као што су снимање видео записа, фотографисање и подешавање поставки камере. Опремљен је розетом за причвршћивање на опрему за камере треће стране. Са MC-N10 монтираним на опрему за камере треће стране преко адаптера за розете компатибилног са АРРИ, можете задржати покретне субјекте у фокусу док померате камеру да бисте пратили њихово кретање или да користите његове згодно постављене контроле за подешавање поставки као што су експозиција и баланс белог без додиривања камере.