Повезивање на HDMI уређаје

Камера се може повезати на телевизоре, диктафоне и друге уређаје који имају ХДМИ конекторе. Користите ХДМИ кабл треће стране (тип Д). Ове ставке се морају купити одвојено. Увек искључите камеру пре него што повежете или искључите ХДМИ кабл.

1ХДМИ конектор за повезивање са камером
2ХДМИ конектор за повезивање са спољним уређајем*
  1. Изаберите кабл са конектором који одговара конектору на ХДМИ уређају.

телевизори

  • Након што подесите ТВ на ХДМИ улазни канал, укључите камеру и притисните дугме K да бисте видели слике на ТВ екрану.
  • Јачина звука репродукције може се подесити помоћу контрола на ТВ-у. Контроле камере се не могу користити.
  • Ако је камера упарена са паметним уређајем који користи апликацију СнапБридге, уређај се може користити за даљинско управљање репродукцијом док је камера повезана са ТВ-ом. За детаље погледајте помоћ на мрежи за апликацију СнапБридге.

Рекордери

Камера може да снима видео директно на повезане ХДМИ рекордере. Користите [ ХДМИ ] ставку у менију за подешавање да бисте подесили подешавања за ХДМИ излаз. Неки снимачи ће започети и зауставити снимање као одговор на контроле камере.

Резолуција излаза

Одаберите формат за излаз слика на ХДМИ уређај. Ако је [ Ауто ] изабрано, камера ће аутоматски изабрати одговарајући формат.

Напредно

Подесите подешавања за повезивање са ХДМИ уређајем.

ОпцијаОпис
[ Опсег излаза ]Опсег улазног РГБ видео сигнала варира у зависности од ХДМИ уређаја. [ Ауто ], који одговара опсегу излаза са ХДМИ уређајем, препоручује се у већини ситуација. Ако камера не може да одреди тачан опсег излазног РГБ видео сигнала за ХДМИ уређај, можете да изаберете неку од следећих опција:
  • [ Ограничени опсег ]: За уређаје са опсегом улазног РГБ видео сигнала од 16 до 235. Изаберите ову опцију ако приметите губитак детаља у сенкама.
  • [ Пун опсег ]: За уређаје са опсегом улазног РГБ видео сигнала од 0 до 255. Одаберите ову опцију ако приметите да су сенке „испране“ или сувише светле.
[ Екстерна контрола снимања ]Одабиром опције [ Укључено ] омогућава се коришћење контрола камере за покретање и заустављање снимања када је камера повезана преко ХДМИ-а на диктафон треће стране који подржава Атомос Опен Протоцол.
  • Екстерна контрола снимања доступна је са Атомос СХОГУН, НИЊА и СУМО-серијом монитора. За више информација о функцијама и начину рада уређаја, контактирајте произвођача или погледајте документацију приложену уз диктафон.
  • Екран камере ће се аутоматски искључити када истекне време изабрано за прилагођену поставку ц3 [ Кашњење искључивања ] > [ Тајмер приправности ], чиме се завршава ХДМИ излаз. Када снимате видео записе на спољни уређај, изаберите [ Тајмер приправности ] и изаберите [ Без ограничења ] или време дуже од предвиђеног времена снимања.
  • Икона ће бити приказана на монитору камере када је изабрано [ Он ]: A се приказује у стању приправности, B током снимања видео записа. Током снимања, проверите диктафон и екран диктафона да бисте се уверили да се снимак чува на уређају.
  • Имајте на уму да избор [ Он ] може пореметити излаз снимака на уређај.

Нема ХДМИ излаза

Ако су величина и брзина видео кадра постављени на 1920×1080 120п, 1920×1080 100п или 1920×1080 успорено, ХДМИ излаз није доступан.

Зоом

Ако зумирате екран током снимања видео записа, видео који се снима биће приказан у 1:1 (100%) на ХДМИ уређајима. Током приправности за снимање видео записа, ако подесите величину кадра на 3840 × 2160 и зумирате екран, екран на ХДМИ уређајима ће бити величине кадра од 1920 × 1080.