Точкић за ИСО осетљивост

Осетљивост камере на светлост (ИСО осетљивост) се може подесити у складу са количином светлости на располагању. Генерално, одабир виших вредности омогућава веће брзине затварача при истом отвору бленде.

Подешавање ИСО осетљивости

 • Држите дугме за закључавање ИСО осетљивости и окрените точкић за ИСО осетљивост.
 • Тренутно изабрана опција се приказује на екрану током снимања.

Пхото моде

 • Изаберите неку од вредности од ИСО 100 до 51200. Можете да поставите точкић за ИСО осетљивост на [ Х1 ] (Хи 1) за око један корак више, или [ Х2 ] (Хи 2) за око два корака више од ИСО 51200.
 • У режиму b , поставка је фиксирана на ИСО-А (АУТО), а камера аутоматски прилагођава ИСО осетљивост.
 • Ако је [ Силент пхотограпхи ] у менију снимања фотографија подешено на [ Он ], ИСО осетљивости [ Х1 ] (Хи 1) и [ Х2 ] (Хи 2) се не могу користити. Ако је точкић за ИСО осетљивост постављен на [ Х1 ] или [ Х2 ], ИСО осетљивост ће бити подешена на ИСО 51200.

Аутоматска контрола ИСО осетљивости приликом снимања фотографија

Ако подесите [ Поставке ИСО осетљивости ] (Подешавања ИСО осетљивости ) > [ Ауто ИСО сенситивити цонтрол ] у менију снимања фотографија на [ Он ], фотоапарат ће аутоматски променити ИСО осетљивост када се не може постићи одговарајућа експозиција са ИСО осетљивошћу подешеном у режимима П , С , А и М.

Видео режим

 • Можете подесити ИСО осетљивост само под следећим подешавањима. У свим осталим случајевима, камера аутоматски подешава ИСО осетљивост.
  • Режим: М
  • [ Поставке ИСО осетљивости ] > [ Аутоматска ИСО контрола (режим М) ] у менију за снимање видео записа: [ Искључено ]
 • Изаберите неку од вредности од ИСО 100 до 25600. Ако је точкић за ИСО осетљивост постављен на било коју другу вредност, биће подешен на ИСО 25600.

Висока ИСО осетљивост

Што је већа ИСО осетљивост, мање светла је потребно за експозицију, што омогућава снимање слика када је осветљење лоше и помаже у спречавању замућења када је субјекат у покрету. Имајте на уму, међутим, да што је већа осетљивост, већа је вероватноћа да ће на слику утицати „шум“ у облику насумично распоређених светлих пиксела, магле или линија.

Х1 и Х2

Поставка [ Х1 ] (Хи 1) одговара ИСО осетљивости приближно 1 ЕВ већој од ИСО 51200 (еквивалентно ИСО 102400) и [ Х2 ] (Хи 2) ИСО осетљивости приближно 2 ЕВ вишој (еквивалентно ИСО 204800) . Имајте на уму да су слике снимљене на овим подешавањима посебно склоне „шуму“ у облику насумично распоређених светлих пиксела, магле или линија.