Prijenosni punjači (power banke)

Prijenosni punjači se mogu koristiti za napajanje fotoaparata ili punjenje baterije fotoaparata. U sljedećoj tabeli navedeni su prenosivi punjači koji su testirani i odobreni za upotrebu, zajedno s približnim brojem snimaka koji se mogu snimiti i približnim brojem puta da se baterija fotoaparata može puniti pomoću svakog uređaja.

ProizvođačBroj modelaBroj hitaca 1Broj punjenja 2
AnkerPowerCore III Elite 25600 87W27908
  1. Standard Asocijacije proizvoda za kamere i slike (CIPA). [ Samo tražilo ] odabrano za mod monitora. Izmjereno na 23 °C /73,4 °F (±2 °C /3,6 °F ) sa NIKKOR Z DX 16–50 mm f/3,5–6,3 VR objektivom pod sljedećim uslovima testiranja: jedna fotografija snimljena po zadanim postavkama svakih 30 s . “Broj snimaka” je broj snimaka koji se mogu snimiti korištenjem potpuno napunjenog prijenosnog punjača za napajanje fotoaparata s potpuno napunjenom baterijom ( EN-EL25 ).
  2. Koliko puta se baterija fotoaparata ( EN-EL25 ) može potpuno napuniti korištenjem prijenosnog punjača pri punom napunjenju.
  • Za informacije o upotrebi pogledajte dokumentaciju koju ste dobili uz prijenosni punjač.
  • Koristite USB kabel s dva konektora tipa C koji se isporučuje s prijenosnim punjačem kada koristite uređaj za napajanje fotoaparata ili punjenje baterije fotoaparata.
  • Ažurne informacije o prijenosnim punjačima dostupne su na web stranici proizvođača. Dostupnost se može razlikovati u zavisnosti od zemlje ili regiona.