Flikkering reductie

  1. G knop
  2. 1 video-opnamemenu

Verminder flikkering en strepen bij het maken van opnamen onder tl- of kwikdampverlichting tijdens video-opnamen. Kies [ Auto ] om de camera automatisch de juiste frequentie te laten kiezen. Als [ Auto ] niet het gewenste resultaat oplevert, selecteert u [ 50 Hz ] of [ 60 Hz ], afhankelijk van de frequentie van de lokale stroomvoorziening. Kies [ 50 Hz ] voor gebieden met een 50 Hz-voeding, [ 60 Hz ] voor gebieden met een 60 Hz-voeding.

Flikkerreductie in het video-opnamemenu

  • Als [ Auto ] niet de gewenste resultaten oplevert en u niet zeker bent van de frequentie van de lokale stroomvoorziening, test u zowel de 50 als de 60 Hz-optie en kiest u degene die de beste resultaten oplevert.
  • Flikkerreductie levert mogelijk niet het gewenste resultaat op als het onderwerp erg helder is. Als dit het geval is, probeer dan een kleiner diafragma te kiezen (hoger f-getal).
  • Flikkerreductie levert mogelijk niet de gewenste resultaten op in andere standen dan M . Als dit het geval is, selecteer dan modus M en kies een sluitertijd die is aangepast aan de frequentie van de lokale stroomvoorziening:
    • 50Hz: 1/100 s, 1/50 s, 1/25 s
    • 60 Hz: 1/125 sec., 1/60 sec., 1/30 sec.