Functies beschikbaar met "C" firmwareversie 1.40

De nieuwe functies die beschikbaar zijn met camera “C” firmwareversie 1.40 worden hieronder beschreven.

Ondersteuning voor powerzoomlenzen

Nieuwe opties voor persoonlijke instellingen: f7 en g5 “Power zoom (PZ) knopopties”

[ Opties voor de Power Zoom-knop (PZ) ] is toegevoegd als persoonlijke instellingen f7 en g5. Pas de powerzoom-instellingen aan.

ItemBeschrijving
[ Gebruik X / W -knoppen ]Als [ Aan ] is geselecteerd, kunt u elektronisch inzoomen terwijl u de X knop ingedrukt houdt, en uitzoomen terwijl u de W knop ingedrukt houdt (power zoom).
 • Als de MC-N10 afstandsbediening op de camera is aangesloten, kunt u ook zoomen met de X en W knoppen van de afstandsbediening wanneer [ Aan ] is geselecteerd.
 • Als de ML-L7 afstandsbediening op de camera is aangesloten, kunt u ook zoomen met de knoppen + (telefoto) en - (groothoek) op de afstandsbediening wanneer [ Aan ] is geselecteerd.
[ Powerzoomsnelheid ]U kunt de snelheid waarmee de lens in- en uitzoomt selecteren met behulp van knoppen die zijn toegewezen aan de rol van de powerzoom, door negatieve waarden te selecteren voor een lagere snelheid, of positieve waarden voor een hogere snelheid.
 • In Persoonlijke instelling g5 [ Opties voor de Power Zoom-knop (PZ) ] kunt u [ Pre/post-opname ] en [ Tijdens opname ] afzonderlijk instellen.
 • Deze opties zijn alleen van toepassing op powerzoomlenzen.
 • Door de toevoeging van dit menu-item is het aantal persoonlijke instellingen [ Hoogtepuntweergave ] gewijzigd van g5 in g6.

Lensgeluid

Ruis van de lens tijdens het zoomen kan hoorbaar zijn in videobeelden. Als u lensruis opmerkt wanneer u knoppen gebruikt die zijn toegewezen aan de functie van de motorzoom, wordt aanbevolen om Persoonlijke instelling g5 [ Opties voor de knop Power zoom (PZ) ] > [ Snelheid motorzoom ] > [ Tijdens opname ] in te stellen op lagere zoomsnelheden.

Camerabediening klinkt

Bedieningsgeluiden bij het indrukken van de cameraknoppen om te zoomen kunnen hoorbaar zijn in videobeelden. Als u zich zorgen maakt over bedieningsgeluiden bij het gebruik van knoppen voor powerzoom, raden wij u aan het volgende te gebruiken om te zoomen.

 • Een smartapparaat waarop de SnapBridge app is geïnstalleerd (motorzoombediening is mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van de versie van de SnapBridge app)
 • ML-L7 afstandsbediening
 • MC-N10 afstandsbediening

Nieuwe optie voor het setup-menu: “Zoompositie opslaan (PZ-lenzen)”

Er is een optie [ Zoompositie opslaan (PZ-lenzen) ] toegevoegd aan het setup-menu. Als [ Aan ] is geselecteerd, zal de camera de zoompositie opslaan die van kracht is wanneer de camera wordt uitgeschakeld en deze herstellen wanneer de camera wordt ingeschakeld.

 • Deze optie is alleen van toepassing op powerzoomlenzen.
 • De zoompositie wordt gereset als de lens wordt vervangen door een lens met een andere productnaam.

Nieuwe indicator voor brandpuntsafstand in het opnamescherm

Er is een brandpuntsafstandindicator toegevoegd aan het opnamescherm. Alleen weergegeven met powerzoomlenzen.

Nieuwe optie voor het setup-menu: “ USB ”

Er is een [ USB ]-optie toegevoegd aan het setup-menu. Dankzij deze toevoeging kan een iPhone met de smartphone-app NX MobileAir nu foto's importeren van de camera die is aangesloten via een USB kabel.

 • Selecteer [ MTP/PTP ] wanneer u verbinding maakt met computers of Android -apparaten.
 • Selecteer [ iPhone ] alleen wanneer u verbinding maakt met iPhones via een USB-C naar Lightning-kabel van derden om NX MobileAir te gebruiken (voor informatie over compatibele USB-C naar Lightning-kabels, zie de online help voor NX MobileAir).
 • Ongeacht of de camera wel of niet is aangesloten op een iPhone , als u [ iPhone ] selecteert, worden de onderstaande functies uitgeschakeld. Om toegang te krijgen tot deze functies, selecteert u [ MTP/PTP ].
  • ingebouwde cameranetwerkfuncties
  • het item [ Draadloze afstandsbediening (ML-L7) opties ] in het setup-menu
  • het leveren van stroom aan de camera of het opladen van de batterij via USB (u kunt de camera ook niet van stroom voorzien of de batterij opladen met een optionele lichtnetlaadadapter)
 • De NX MobileAir-app is verkrijgbaar in de Apple App Store en Google Play .

Ondersteuning voor MC-N10 afstandsbedieningsgreep

MC-N10 Remote Grip is toegevoegd aan compatibele accessoires. Wanneer aangesloten op de camera, kan de MC-N10 worden gebruikt voor taken als video-opname, fotografie en het aanpassen van camera-instellingen. Hij is uitgerust met een rozet voor bevestiging aan cameraapparatuur van derden. Als de MC-N10 via een ARRI-compatibele rozetadapter op cameraapparatuur van derden is gemonteerd, kunt u bewegende onderwerpen scherp in beeld houden terwijl u de camera beweegt om hun beweging te volgen, of de handig geplaatste bedieningselementen gebruiken om instellingen zoals belichting en belichting aan te passen. witbalans zonder de camera aan te raken.