e1: flitssynchronisatiesnelheid

  1. G knop
  2. A menu Aangepaste instellingen

Kies de flitssynchronisatiesnelheid.

KeuzeBeschrijving
[ 1/200 s (Auto FP) ]Automatische snelle FP-synchronisatie is ingeschakeld met compatibele flitsers en de maximale synchronisatiesnelheid voor andere flitsers is ingesteld op 1/200 sec.
  • Wanneer de camera een sluitertijd van 1/200 sec. weergeeft in stand P of A , wordt automatische snelle FP-synchronisatie geactiveerd als de werkelijke sluitertijd korter is dan 1/200 sec. Als de flitser automatische snelle FP-synchronisatie ondersteunt, kan de camera sluitertijden selecteren tot wel 1/4000 sec.
  • In de stand S of M kan de gebruiker sluitertijden tot 1/4000 sec. selecteren bij gebruik van flitsers die automatische snelle FP-synchronisatie ondersteunen.
  • Als in de stand S of M de sluitertijdschijf op X staat, wordt de sluitertijd ingesteld op 1/200 sec.
[ 1/200 sec .]Flitssynchronisatiesnelheid ingesteld op geselecteerde waarde, die kan variëren van 1/200 tot 1/60 sec.
  • Als in de stand S of M de sluitertijdknop op X staat, is de sluitertijd gelijk aan de synchronisatiesnelheid.
  • Als in de stand S of M de sluitertijdschijf is ingesteld op een snelheid die sneller is dan de synchronisatiesnelheid, is de sluitertijd gelijk aan de synchronisatiesnelheid.
[ 1/160 sec .]
[ 1/125 sec .]
[ 1/100 sec .]
[ 1/80 s ]
[ 1/60 s ]

Sluitertijd vastzetten op de flitssynchronisatiesnelheidslimiet

In de standen S en M kan de sluitertijd worden vastgezet op de waarde die is geselecteerd voor persoonlijke instelling e1 [ Flitssynchronisatiesnelheid ] door de sluitertijdknop op X te zetten. Een X (flitssynchronisatie-indicator) verschijnt in de opnameweergave samen met de flitssynchronisatiesnelheid.

Automatische snelle FP-synchronisatie

  • Met automatische snelle FP-synchronisatie kan de flitser worden gebruikt met de kortste sluitertijd die door de camera wordt ondersteund. Wanneer [ 1/200 sec. (Auto FP) ] is geselecteerd, schakelt de camera automatisch snelle automatische FP-synchronisatie in bij sluitertijden die korter zijn dan de flitssynchronisatiesnelheid. Dit maakt het mogelijk om het maximale diafragma te kiezen voor minder scherptediepte, zelfs wanneer het onderwerp in fel zonlicht van achteren wordt belicht.

A Persoonlijke instellingen: camera-instellingen nauwkeurig afstellen