Probleemoplossen

Hieronder vindt u oplossingen voor enkele veelvoorkomende problemen.

  • Informatie over het oplossen van problemen voor de SnapBridge- app is te vinden in de online help van de app, die kan worden bekeken op:
    https://nikonimglib.com/snbr/onlinehelp/en/index.html
  • Raadpleeg de online help van het hulpprogramma voor informatie over de Wireless Transmitter Utility .
ProbleemOplossing
De camera geeft een TCP/IP-fout weer.Verbindingsinstellingen vereisen aanpassing. Controleer de instellingen voor de hostcomputer of draadloze router en pas de camera-instellingen op de juiste manier aan ( Netwerkinstellingen ).
De camera geeft de foutmelding "geen geheugenkaart" weer.De geheugenkaart is verkeerd of helemaal niet geplaatst. Controleer of de geheugenkaart correct is geplaatst ( De batterij en een geheugenkaart plaatsen ).
Het uploaden is onderbroken en kan niet worden hervat.Het uploaden wordt hervat als de camera wordt uit- en weer ingeschakeld ( Foto's uploaden ).
De verbinding is onbetrouwbaar.Als [ Auto ] is geselecteerd voor [ Kanaal ] wanneer u verbinding maakt met een smartapparaat, kies dan [ Handmatig ] en selecteer het kanaal handmatig ( Wi-Fi-verbindingsinstellingen ).
Als de camera is aangesloten op een computer in infrastructuurmodus, controleer dan of de router is ingesteld op een kanaal tussen 1 en 8 ( Netwerkinstellingen ).