USB stroomvoorziening

  1. G knop
  2. B instellingenmenu

Kies of optionele lichtnetlaadadapters of via USB aangesloten computers kunnen worden gebruikt om de camera van stroom te voorzien (USB-voeding). Dankzij de USB-stroomvoorziening kan de camera worden gebruikt terwijl het verbruik van de batterij wordt beperkt.

KeuzeBeschrijving
[ inschakelen ]De camera krijgt stroom van aangesloten apparaten terwijl deze is ingeschakeld. Verbonden apparaten leveren ook stroom als de camera is uitgeschakeld als er een Bluetooth-upload bezig is of als het toegangslampje voor de geheugenkaart brandt.
[ Uitschakelen ]De camera haalt op geen enkel moment stroom uit aangesloten apparaten.
  • De camera krijgt alleen stroom als de batterij is geplaatst.
  • Er verschijnt een pictogram voor USB-voeding in de opnameweergave wanneer de camera wordt gevoed door een externe bron.
  • Zie voor meer informatie "De camera opladen met de lichtnetlaadadapter" (De camera opladen met de lichtnetlaadadapter ).

Computer USB stroomvoorziening

  • Controleer voordat u een computer gebruikt om de camera van stroom te voorzien, of de computer is uitgerust met een Type C USB-aansluiting. Gebruik een UC-E25 USB-kabel (afzonderlijk verkrijgbaar) om de camera op de computer aan te sluiten.
  • Afhankelijk van het model en de productspecificaties leveren sommige computers geen stroom om de camera van stroom te voorzien.

"Power delivery" versus "opladen"

De stroomtoevoer voor camerabediening wordt "stroomafgifte" genoemd, terwijl de term "opladen" wordt gebruikt wanneer de stroom alleen wordt geleverd om de camerabatterij op te laden. De omstandigheden waaronder de voeding van externe apparaten wordt gebruikt om de camera van stroom te voorzien of de batterij op te laden, worden hieronder weergegeven.

Optie geselecteerd voor [USB-voeding]CameraExterne stroombron gebruikt voor
[ Inschakelen ]Op*Vermogensafgifte
UitOpladen
[ Uitschakelen ]Op*
UitOpladen
  1. Omvat gevallen waarin de aan/uit-schakelaar in de "UIT"-stand staat, maar Bluetooth-upload bezig is of het toegangslampje voor de geheugenkaart brandt.