Software

De volgende Nikon-software kan met de camera worden gebruikt:

Computer software

Nikon-computersoftware is verkrijgbaar via het Nikon Download Center. Controleer de versie en systeemvereisten en zorg ervoor dat u de nieuwste versie downloadt.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • NX Studio* : bekijk en bewerk foto's en video's die zijn gemaakt met digitale camera's van Nikon. Gebruik de NX Studio-software om foto's die zijn gemaakt in Nikon's unieke NEF/NRW (RAW)-indelingen te verfijnen of om te zetten naar JPEG of TIFF (RAW-verwerking). NX Studio kan niet alleen worden gebruikt met RAW-foto's, maar ook met JPEG- en TIFF-foto's die zijn gemaakt met Nikon digitale camera's voor taken als het bewerken van tooncurven en het verbeteren van helderheid en contrast.
    1. Bestaande gebruikers moeten er zeker van zijn dat ze de nieuwste versie downloaden, aangezien eerdere versies mogelijk geen foto's van de camera kunnen downloaden.
  • Wireless Transmitter Utility : De Wireless Transmitter Utility is vereist als de camera op een netwerk moet worden aangesloten. Koppel de camera met de computer en download foto's via Wi-Fi.
  • Webcam Utility : Een module waarmee u de camera met een USB-kabel op een computer kunt aansluiten en de camera als webcam kunt gebruiken. Wanneer u een externe camera selecteert in webconferentiesoftware, wordt "Webcam Utility" weergegeven. Selecteer het om het als webcam te gebruiken. Kijk op de Webcam Utility-pagina in het Nikon Download Center voor compatibele camera's, gebruik, gebruiksomgeving en voorzorgsmaatregelen tijdens gebruik.

Smartphone-apps (tablets).

SnapBridge : Download foto's en video's van de camera naar uw smartapparaat via een draadloze verbinding.

  • SnapBridge-apps kunnen worden gedownload van de Apple App Store® of op Google Play .
  • Bezoek de Nikon-website voor de nieuwste informatie over SnapBridge-apps.