Oszczędność energii (tryb fotograficzny)

  1. Przycisk G
  2. B menu ustawień

W trybie zdjęć ekran fotografowania zostanie wyłączony w celu oszczędzania energii około 15 sekund przed upływem czasu czuwania.

OpcjaOpis
[ Włącz ]Włącz oszczędzanie energii. Częstotliwość odświeżania wyświetlacza może spaść.
[ Wyłącz ]Wyłącz oszczędzanie energii. Uwaga wybranie opcji [ Wyłącz ] nie powoduje zatrzymania przyciemniania ekranu fotografowania na kilka sekund przed wygaśnięciem trybu gotowości.

Oszczędzanie energii

  • Należy pamiętać, że nawet po wybraniu opcji [ Włącz ] oszczędzanie energii nie będzie działać:
    • jeśli wybrano opcję [ Bez limitu ] dla ustawienia osobistego c3 [ Opóźnienie wyłączenia ] > [ Czas czuwania ] lub jeśli wybrane opóźnienie jest krótsze niż 30 sekund,
    • w trybie autoportretu,
    • podczas zoomu,
    • gdy aparat jest podłączony do innego urządzenia przez HDMI lub
    • gdy aparat jest podłączony i wymienia dane z komputerem przez USB.
  • Wybranie opcji [ Wyłącz ] zwiększa zużycie baterii.