Połącz się z komputerem

  1. Przycisk G
  2. B menu ustawień

Połącz się z komputerami przez Wi-Fi.

Połączenie WiFi

Wybierz [ Włącz ], aby połączyć się przy użyciu ustawień aktualnie wybranych w [ Ustawienia sieci ].

Ustawienia sieci

Wybierz [ Utwórz profil ], aby utworzyć nowy profil sieci ( Łączenie w trybie punktu dostępu , Łączenie w trybie infrastruktury ).

  • Jeśli istnieje już więcej niż jeden profil, możesz nacisnąć J , aby wybrać profil z listy.
  • Aby edytować istniejący profil, podświetl go i naciśnij 2 .
OpcjaOpis
[ Ogólne ]
  • [ Nazwa profilu ]: Zmień nazwę profilu. Domyślna nazwa profilu jest taka sama jak sieciowy identyfikator SSID.
  • [ Ochrona hasłem]: Wybierz opcję [ Wł. ], aby wymagać wprowadzenia hasła przed zmianą profilu. Aby zmienić hasło, podświetl [ .] i naciśnij 2 .
[ Bezprzewodowe ]
  • Tryb infrastruktury : Dostosuj ustawienia połączenia z siecią przez router.
    • [ SSID ]: Wprowadź identyfikator SSID sieci.
    • [ Kanał ]: Wybierany automatycznie.
    • [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ]: Wybierz [ OTWÓRZ ] lub [ WPA2-PSK-AES ].
    • [ Hasło ]: Wprowadź hasło sieciowe.
  • Tryb punktu dostępu : Dostosuj ustawienia bezpośredniego połączenia bezprzewodowego z aparatem.
    • [ SSID ]: Wybierz identyfikator SSID kamery.
    • [ Kanał ]: Wybierz [ Auto ] lub [ Ręcznie ].
    • [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ]: Wybierz [ OTWÓRZ ] lub [ WPA2-PSK-AES ].
    • [ Hasło ]: Jeśli [ WPA2-PSK-AES ] jest wybrane dla [ Uwierzytelnianie/szyfrowanie ], możesz wybrać hasło kamery.
[ TCP/IP ]Dostosuj ustawienia TCP/IP dla połączeń infrastrukturalnych. Wymagany jest adres IP.
  • Jeśli [ Włącz ] jest wybrane dla [ Uzyskaj automatycznie ], adres IP i maska podsieci dla połączeń w trybie infrastruktury zostaną pobrane przez serwer DHCP lub automatyczne adresowanie IP.
  • Wybierz [ Wyłącz ], aby ręcznie wprowadzić adres IP ([ Adres ]) i maskę podsieci ([ Maska ]).

Opcje

Dostosuj ustawienia przesyłania.

Automatyczne przesyłanie

Wybierz opcję [ Wł. ], aby przesyłać nowe zdjęcia zaraz po ich zrobieniu.

  • Przesyłanie rozpocznie się dopiero po zapisaniu zdjęcia na karcie pamięci. Upewnij się, że do aparatu jest włożona karta pamięci.
  • Filmy i zdjęcia zrobione w trybie wideo nie są przesyłane automatycznie po zakończeniu nagrywania. Zamiast tego należy je przesłać z ekranu odtwarzania ( Przesyłanie zdjęć ).

Usuń po przesłaniu

Wybierz [ Tak ], aby automatycznie usuwać zdjęcia z karty pamięci aparatu po zakończeniu przesyłania.

  • Pliki zaznaczone do przesłania przed wybraniem [ Tak ] nie są usuwane.
  • Usuwanie może zostać zawieszone podczas niektórych operacji aparatu.

Prześlij plik jako

Podczas przesyłania obrazów RAW + JPEG wybierz, czy chcesz przesłać zarówno pliki RAW, jak i JPEG, czy tylko kopię JPEG.

  • Opcja wybrana dla [ Prześlij plik jako ] zaczyna obowiązywać po wybraniu [ .] dla [ Przesyłanie automatyczne ].

Odznacz wszystkie?

Wybierz [ Tak ], aby usunąć oznaczenie transferu ze wszystkich zdjęć. Przesyłanie obrazów z ikoną „przesyłania” zostanie natychmiast przerwane.

adres MAC

Wyświetl adres MAC.