Funktioner tillgängliga med "C" firmware version 1.40

De nya funktionerna som är tillgängliga med kamera "C" firmware version 1.40 beskrivs nedan.

Stöd för kraftzoomobjektiv

Nya alternativ för anpassade inställningar: f7 och g5 "Power zoom (PZ)-knappalternativ"

[ Power zoom (PZ) knappalternativ ] har lagts till som anpassade inställningar f7 och g5. Justera inställningarna för power zoom.

ArtikelBeskrivning
[ Använd X / W -knapparna ]Om [ ] är valt kan du zooma in elektroniskt medan du trycker på X knappen och zooma ut medan du trycker på W -knappen (power zoom).
 • Om MC-N10 Remote Grip är anslutet till kameran kan du även zooma med fjärrgreppets X och W -knappar när [ On ] är valt.
 • Om fjärrkontrollen ML-L7 är ansluten till kameran kan du även zooma med fjärrkontrollens +-knapp (telefoto) och -knapp (vidvinkel) när [ ] är valt.
[ Power zoom hastighet ]Du kan välja den hastighet med vilken objektivet zoomar in och ut med knappar som tilldelats motorzoomrollen genom att välja negativa värden för en lägre hastighet, eller positiva värden för en högre hastighet.
 • I Custom Setting g5 [ Power zoom (PZ)-knappalternativ ] kan du ställa in [ Pre/post recording ] och [ Under inspelning ] separat.
 • Dessa alternativ gäller endast med kraftzoomobjektiv.
 • Tillägget av detta menyalternativ har ändrat antalet anpassade inställningar [ Highlight display ] från g5 till g6.

Linsljud

Brus från objektivet under zoomning kan höras i videofilmer. Om du märker linsbrus när du använder knappar som tilldelats motorzoomrollen, rekommenderas att ställa in anpassad inställning g5 [ Power zoom (PZ) knappalternativ ] > [ Power zoomhastighet ] > [ Under inspelning ] till lägre zoomhastigheter.

Kameradrift ljuder

Driftljud när du trycker på kameraknapparna för att zooma kan höras i videofilmer. Om du är orolig för driftsljud när du använder knappar för motorzoom, rekommenderar vi att du använder följande för att zooma.

 • En smart enhet med SnapBridge -appen installerad (motorzoom kanske inte är tillgänglig beroende på versionen av SnapBridge -appen)
 • ML-L7 fjärrkontroll
 • MC-N10 Fjärrgrepp

Nytt alternativ för inställningsmenyn: "Spara zoomposition (PZ-objektiv)"

Alternativet [ Spara zoomposition (PZ-objektiv) ] har lagts till i inställningsmenyn. Om [ ] väljs kommer kameran att spara zoompositionen när kameran stängs av och återställa den när kameran slås på.

 • Det här alternativet gäller endast med kraftzoomobjektiv.
 • Zoompositionen återställs om objektivet ersätts med ett med ett annat produktnamn.

Ny indikator för brännvidd i fotograferingsdisplayen

En brännviddsindikator har lagts till på fotograferingsskärmen. Visas endast med powerzoomobjektiv.

Nytt alternativ för inställningsmenyn: " USB "

Ett [ USB ]-alternativ har lagts till i inställningsmenyn. Med detta tillägg kan en iPhone som kör smartphoneappen NX MobileAir nu importera bilder från kameran ansluten via en USB kabel.

 • Välj [ MTP/PTP ] när du ansluter till datorer eller Android -enheter.
 • Välj endast [ iPhone ] när du ansluter till iPhones via en USB-C till Lightning-kabel från tredje part för att använda NX MobileAir (för information om kompatibla USB-C till Lightning-kablar, se onlinehjälpen för NX MobileAir).
 • Oavsett om kameran är ansluten till en iPhone eller inte, om du väljer [ iPhone ] inaktiveras funktionerna nedan. För att komma åt dessa funktioner, välj [ MTP/PTP ].
  • inbyggda kameranätverksfunktioner
  • [ Alternativ för trådlös fjärrkontroll (ML-L7)] i inställningsmenyn
  • strömförsörjning till kameran eller laddning av batteriet via USB (du kommer inte heller att kunna förse kameran med ström eller ladda batteriet med en laddningsadapter som tillval)
 • NX MobileAir-appen är tillgänglig från Apple App Store och Google Play .

Stöd för MC-N10 Remote Grip

MC-N10 Remote Grip har lagts till kompatibla tillbehör. När den är ansluten till kameran kan MC-N10 användas för sådana uppgifter som videoinspelning, fotografering och justering av kamerainställningar. Den är utrustad med en rosett för att fästas på kamerautrustning från tredje part. Med MC-N10 monterad på kamerautrustning från tredje part via en ARRI-kompatibel rosettadapter kan du hålla rörliga motiv i fokus medan du panorerar kameran för att spåra deras rörelse, eller använda dess bekvämt placerade kontroller för att justera inställningar som exponering och vitbalans utan att röra kameran.