programvara

Följande Nikon-programvara kan användas med kameran:

Datormjukvara

Nikon datorprogramvara är tillgänglig från Nikon Download Center. Kontrollera versionen och systemkraven och se till att ladda ner den senaste versionen.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • NX Studio* : Visa och redigera foton och videor tagna med Nikons digitalkameror. Använd programvaran NX Studio för att finjustera bilder tagna i Nikons unika NEF/NRW (RAW)-format eller konvertera dem till JPEG eller TIFF (RAW-bearbetning). NX Studio kan användas inte bara med RAW-bilder utan även med JPEG- och TIFF-foton tagna med Nikons digitalkameror för sådana uppgifter som att redigera tonkurvor och förbättra ljusstyrka och kontrast.
    1. Befintliga användare bör se till att ladda ner den senaste versionen, eftersom tidigare versioner kanske inte kan ladda ner bilder från kameran.
  • Wireless Transmitter Utility : Wireless Transmitter Utility krävs om kameran ska anslutas till ett nätverk. Para ihop kameran med datorn och ladda ner bilder via Wi-Fi.
  • Webcam Utility : En modul som låter dig ansluta kameran till en dator med en USB-kabel och använda kameran som en webbkamera. När du väljer en extern kamera i webbkonferensprogramvaran visas "Webcam Utility". Välj den för att använda den som en webbkamera. Kontrollera webbkameraverktygets sida på Nikon Download Center för kompatibla kameror, användning, driftsmiljö och försiktighetsåtgärder under användning.

Appar för smartphone (surfplatta).

SnapBridge : Ladda ner foton och videor från kameran till din smarta enhet via en trådlös anslutning.

  • SnapBridge-appar kan laddas ner från Apple App Store® eller på Google Play .
  • Besök Nikons webbplats för den senaste informationen om SnapBridge-appar.