Правене на снимки ( b автоматично)

Изберете режим b (автоматичен) за проста фотография „насочи и снимай“.

Обективи с прибиращи се цилиндри

Лещите с прибиращи се цилиндри трябва да бъдат удължени преди употреба. Завъртете пръстена за мащабиране, както е показано, докато обективът щракне в разгънато положение.

 1. Изберете режим за снимки, като завъртите селектора за снимки/видео на C .
 2. Завъртете селектора на режим на AUTO ( b ).
 3. Пригответе камерата.
  Като държите ръкохватката в дясната си ръка и хванете корпуса на фотоапарата или обектива с лявата, притиснете лактите си към страните на гърдите си.
  Пейзажна (широка) ориентация
  Портретна (висока) ориентация
 4. Рамирайте снимката.

  Позиционирайте основния обект в скоби за AF зона ( 5 ).
  • Скобите за AF зоната ще изчезнат и около лицата на човешки обекти, засечени от фотоапарата, се появява жълта рамка, показваща точката на фокусиране. Ако камерата разпознае очите на обекта, жълтата точка на фокус вместо това ще се появи над едното или другото му око.
 5. Натиснете бутона за освобождаване на затвора наполовина, за да фокусирате.
  • Точката на фокусиране ще се покаже в зелено, когато фотоапаратът фокусира. Ако фотоапаратът не може да фокусира, скобите за AF зона ще мигат.
  • AF-помощният илюминатор може да светне, за да подпомогне фокусирането, ако обектът е слабо осветен.
  • Ако камерата разпознае човешки лица или очи, точката на фокусиране ще светне зелено, когато обектът е на фокус. Точката на фокусиране ще мига в червено, когато камерата не фокусира.

  AF-асистентният илюминатор

  Не пречи на AF-асистиращия илюминатор, докато свети.

 6. Натиснете плавно бутона за освобождаване на затвора до края надолу, за да направите снимката.

Индикаторът за достъп до картата с памет

Лампичката за достъп до картата с памет ще свети, докато снимката се записва. Не изваждайте картата с памет или батерията.

Сензорният затвор

Можете също да направите снимка, като докоснете монитора. Докоснете обекта, за да фокусирате, и вдигнете пръста си, за да освободите затвора.

Увеличаване в режим на снимки

Натиснете бутона X в режим на снимки, за да увеличите изгледа (до около 31×).

 • Коефициентът на увеличение се увеличава всеки път, когато натиснете бутона X , и намалява всеки път, когато натиснете бутона W ( Q ).
 • Когато използвате увеличение по време на снимане, в долния десен ъгъл на монитора се показва прозорец за навигация, който показва коя част от композицията е увеличена.
 • При мащабиране при възпроизвеждане използвайте мултиселектора, за да се придвижите до области от рамката, които не се виждат на монитора.